Zpět na recepty

Hermelínová pomazánka

Blíží se Silvestr, či jiná příležitost, máte pozvané hosty a přemýšlíte, čím je pohostit? Zkuste oblíbenou Hermelínovou pomazánku. Zmizí dříve, než se nadějete. 

Tradiční
Snadné
20 minut
Ukázka receptu

Postup

Předem si uvařte vejce, zchlaďte je a oloupejte. Dále nakrájejte cibuli, Hermelín a šunku na malé kostičky. Hermelín můžete i nastrouhat. Připravené ingredience promíchejte s majonézou a přidejte jogurt, aby pomazánka nebyla příliš hutná. Osolte a opepřete. Podle chuti můžete přidat i lžíci plnotučné hořčice. Nechte alespoň deset minut odležet, aby se chutě propojili a můžete podávat s vekou či celozrnným pečivem.

TIP: Pomazánka je výborná s vlašskými ořechy nebo ředkvičkou.

Ingredience

  • Král Sýrů nebo Sedlčanský Hermelín 1 ks
  • Vejce 1 ks
  • Šunka 50 g
  • Cibule 20 g
  • Majonéza 150 g
  • Jogurt bílý 50 g
  • Hořčice plnotučná 1 polévková lžíce
  • Sůl
  • Pepř
Zpět na recepty

Další recepty