Zpět na novinky

Trainee program mi přinesl spoustu přátel i skvělý pracovní start

Ve společnosti Savencia F&D klademe velký důraz na rozvoj mladých talentů. Absolventům škol nabízíme Trainee program, v rámci kterého mají příležitost uplatnit své znalosti v praxi. Za jeden rok si Trainees vyzkouší práci napříč různými odděleními.

Na fotce jsou (zleva): Monika Klim, která po celý Trainee program doprovázela Romanu Chalupníkovou, která stojí vedle ní. Uprostřed je ředitel hesovského závodu Stéphane Speckens a vedle něj Edita Ježilová, která také v únoru ukončila Trainee program. Vedle ní stojí Jiří Pavlas, který celou dobu Editu doprovázel.

 

„Máme radost, že v únoru tohoto roku úspěšně dokončily program dvě skvělé slečny, které v tuto chvíli pracují v hesovském závodě na pozici mistra,“ říká Anna Novotná, HR Generalist pro závod v Hesově. Jednou z nich je Romana Chalupníková, která se stala mistrovou ve výrobě zrajících sýrů.

Romana, absolventka oboru Chemie a technologie potravin na Mendelově univerzitě, se k Trainee programu dostala přes pracovní portál jobs.cz. Sýry a produkty od Pribináčka měla vždycky ráda, a tak dlouho neváhala. Trainee program v Savencia F&D ji zaujal také díky širokému spektru možností, které nabízí. „Na škole jsme měli Mlékárenské dny, na kterých jsem se setkala s různými firmami. U Savencia se mi líbil jejich přístup k zaměstnancům i to, že vyrábí zajímavé produkty,“ vzpomíná Romana.

Bezpečnost zaměstnanců je pro Savencii na prvním místě

Během programu si Romana vyzkoušela práci v různých odděleních firmy – od příjmu mléka, přes mlékárnu až po balírnu, což ji poskytlo ucelený pohled na proces výroby. Podívala se do výroby Pribináčku, Lučiny, Sedlčanského Hermelínu i Krále Sýrů. Tato zkušenost jí umožnila porovnat pracovní kulturu a technologie mezi francouzskou firmou a českými mlékárnami, kde již dříve pracovala. 

„Je zajímavé vidět rozdíly ve výrobních nuancích a přístupu k lidem. V Savencii je mnohem větší důraz na bezpečnost zaměstnanců, než jsem zažila v předchozí mlékárně. Když jsme byla poprvé ve výrobě, podařilo se mi něco shodit na zem. Byla jsem překvapená, že jako první se všichni starali a zajímali, jestli jsem v pořádku. Ta shozená věc se řešila až následně,“ říká Romana.

Trainee program mi přinesl také síť kontaktů napříč odděleními

Romana si během absolvování Trainee programu nejenže rozšířila praktické znalosti, ale také si vybudovala síť kontaktů napříč odděleními. „Když nyní potřebuji komunikovat s kolegou na Pribináčku, vím, komu volat,“ říká Romana, která se po deseti měsících v Trainee programu stala mistrovou ve výrobě zrajících sýrů. Díky své empatii si okamžitě získala srdce svých kolegů, někteří o ní s trochou nadsázky mluví jako o své „pracovní mamince“.

 

Trainee program Savencia je příkladem úspěšného modelu, který kombinuje teoretické vzdělání s praktickými zkušenostmi, a připravuje mladé absolventy na kariéru v mlékárenském průmyslu. Romana Chalupníková a její cesta v Savencia F&D je inspirací pro všechny, kteří stojí na prahu své profesní dráhy a hledají směr, kterým se vydat. Chcete se také vy přidat do Savencia týmu? Sledujte naší sekci kariéra, ve které najdete aktuálně otevřené pozice včetně příležitostí pro Trainees

Zpět na novinky